Home » Maak gebruik van een ervaren adviseur VCA Friesland

Maak gebruik van een ervaren adviseur VCA Friesland

adviseur VCA FrieslandAls adviseur VCA Friesland kan Jan Albert van Balt Veiligheids- en certificeringsadvies uw bedrijf helpen met het adviseren, ondersteunen of volledig implementeren van een systeem om te voldoen aan de VCA certificering.

Jan Albert Balt heeft als adviseur VCA Friesland veel ervaring in het begeleiden van bedrijven om voor het eerst te certificeren voor de VCA of om bijvoorbeeld te voldoen aan wijzigingen in de norm.

 

Wat is VCA?

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. De VCA website zegt: “Met een VCA-certificaat legt uw bedrijf de basis om iedere dag weer veilig en gezond te werken”. En  “VCA is een beproefd programma waarin diverse branches in de Nederlandse industrie hun kennis en ervaring op het gebied van veilig en gezond werken hebben gebundeld. Met een VCA-certificaat legt u de basis om iedere dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan. U laat zien dat uw bedrijf veilig en gezond werken belangrijk vindt en zet uzelf neer als een deskundige en betrouwbare opdrachtnemer”. 

 

Nog helemaal geen ervaring met VCA?

Voor bedrijven die nog geen VCA certificering hebben kan het behalen van het VCA certificaat een hele lastige opgave lijken. Er zijn veel eisen in de checklist die op het eerste gezicht misschien wel heel lastig lijken om aan te voldoen. Als adviseur VCA Friesland kan Jan Albert van Balt Veiligheids- en certificeringsadvies daar op een hele praktische manier heel goed bij helpen. Er wordt dan goed gekeken naar hoe het bedrijf al werkt en probeert met zo weinig mogelijk wijzigingen de VCA eisen te implementeren.

 

Praktische inslag door de adviseur VCA Friesland

Het behalen van een VCA certificaat zou het bedrijf iets op moeten leveren en niet als een last ervaren worden. Door het opstellen van omslachtige procedures of werkwijzen zien we dit in de praktijk toch nog wel vaak gebeuren. Jan Albert zoekt daarom altijd de praktische inslag, er moet namelijk ook gewoon gewerkt kunnen worden.

 

Hulp bij wijzigingen of bij afwijkingen 

Het kan voorkomen dat de VCA norm gewijzigd wordt of dat u bijvoorbeeld te maken krijgt met afwijkingen (non conformaties) tijdens een externe audit. Ook hier kan Jan Albert u hierbij helpen door advies te geven of door heel praktisch voor u aan de slag te gaan. Hij kan helpen om de afwijking af te handelen en er samen met u voor te zorgen dat deze afwijking in de toekomst niet opnieuw wordt geschreven.

 

Werkwijze adviseur VCA Friesland

Als adviseur VCA Friesland komt Jan Albert altijd graag eerst even kennismaken. Elkaar onder het genot van een bakje koffie even in de ogen kijken is een fijne start. Afhankelijk van de haast die met de gevraagde werkzaamhedengeboden zijn kan er samen een “strijdplan” opgesteld worden. Maar het komt ook regelmatig voor dat na de kennismaking de laptop op tafel komt en dat er direct gestart wordt met hetgeen er nodig is.

 

Aantoonbaar beroep op deskundige

De VCA stelt in paragraaf 1.2 dat er een veiligheids-, gezondheids- en milieu functionaris is  aangesteld binnen het bedrijf. Deze VGM functionaris moet beschikken over aantoonbare relevante deskundigheid, of doet aantoonbaar een beroep op interne of externe deskundigen. Deze deskundige is in Nederland minimaal een middelbaar veiligheidskundige (MVK). Met het inzetten van adviseur VCA Friesland Jan Albert Balt voldoet u hier aantoonbaar aan en voldoet u aan deze norm eis.

 

Kennis en ervaring adviseur VCA Friesland

Jan Albert opgeleid tot middelbaar (MVK) én hoger veiligheidskundige (HVK), Hij heeft ondertussen al tientallen bedrijven geholpen met vraagstukken rondom hun VCA certificering. Dit gaat van  eenvoudige vragen tot het volledig opzetten en implementeren van een VCA systeem. Jan Albert is een laagdrempelige gesprekspartner die net zo gemakkelijk praat met een schoonmaker of medewerker “buiten in de klei” als met een directeur of bijvoorbeeld een raad van commissarissen.

Afspraak maken?

 

adviseur VCA Friesland