Over mij

Wie ben ik?

Ik houd van praktische adviezen. Voldoen aan wet- en regelgeving zonder onnodige administratie en registraties.

Jan Albert Balt

Ik ben Jan Albert, gelukkig getrouwd en heb 3 zonen. Ik ben geboren en getogen in Leeuwarden. Naast mijn werk geniet ik er van om te kamperen of met mijn grote hobby houtbewerking bezig te zijn.

Sinds 2009 ben werkzaam in het vakgebied van veiligheid, kwaliteit, ARBO en milieu. In de loop der jaren heb ik ruime ervaring opgedaan in het opzetten en onderhouden van kwaliteitsmanagementsystemen, het geven van organisatieadvies, het uitvoeren van audits (processen én veiligheid) en het begeleiden van externe audits. Ik heb ervaring met heel veel verschillende normen en ben niet bang om me een (voor mij) nieuwe norm eigen te maken.

Uiteindelijk gaat het er om dat de basis van je organisatie goed geborgd is (bijvoorbeeld in een kwaliteitsmanagementsysteem) zodat eisen uit andere normen, wetgeving of eisen van klanten eenvoudig geïntrigeerd kunnen worden in het bestaande systeem.

Ik heb er plezier in om mijzelf te blijven ontwikkelen en heb in de loop der jaren dan ook diverse cursussen en opleidingen gedaan waaronder Middelbaar veiligheidskundige (MVK), Hoger Veiligheidskundige (HVK), ADR veiligheidsadviseur, BHV, Lead auditor ISO9001, etc.

In 2021 heb ik besloten om een dag minder voor een werkgever te werken en 1 dag in de week als zelfstandig adviseur aan de slag te gaan. Ik kan hierdoor mijn ervaring breed inzetten en blijf ik zelf ook altijd weer leren. Ik vind het leuk om nieuwe mensen en nieuwe organisaties te leren kennen. Het is gewoon erg leuk om bedrijven met mijn kennis en ervaring te kunnen helpen bij hun vraagstukken

Wil je meer weten over mijn werkervaring en/of opleidingen? Bekijk dan mijn profiel op LinkedIn

Hoger veiligheidskundige