Home » Interim KAM Friesland

Interim KAM Friesland

Interim KAM Friesland

Maak gebruik van een ervaren Interim KAM Friesland

Als Interim KAM Friesland kan Jan Albert van Balt Veiligheids- en certificeringsadvies uw bedrijf helpen met het tijdelijk invullen van een kwaliteit, Arbo & milieu (KAM) functie bij uw bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om een tijdelijk personeelstekort op te vullen, een inhaal/verbeterslag te maken of om een goed start te maken met het serieus invullen van de werkzaamheden op het gebied van KAM.

Jan Albert Balt heeft als Interim KAM Friesland ervaring in verscheidene branches en in verschillende functies op KAM gebied (KAM coördinator, KAM specialist, QESH manager, KAM adviseur). Hij kan uw KAM organisatie draaiende houden, verbeteren of zelfs opnieuw opzetten.

 

Wat is het werkgebied KAM?

Het werkgebied KAM (kwaliteit, Arbo & milieu) is een heel breed werkveld waarvoor veel bedrijven een medewerker aanstellen. Deze functie kent verschillende functienamen maar een veel gebruikte functienaam is de KAM coördinator.  Bij kleine bedrijven is dit veelal een neventaak, bij (middel)grote bedrijven is het een fulltime functie, of is er zelfs een KAM-afdeling.

Het werkveld van de KAM coördinator verschilt per bedrijf maar is binnen veel organisatie de spin in het web, waar het gaat om kwaliteitszaken, arbo aangelegenheden en milieuzaken. de KAM coördinator heeft contacten met interne en externe deskundigen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu en weet de risico’s op deze terreinen in kaart te brengen en de organisatie op deze terreinen te versterken. Een KAM-coördinator zorg meestal dat de vereiste certificaten aanwezig zijn, hij kent de inhoud van de verschillende vergunningen en weet hoe de organisatie daar mee om moet gaan.

 

Nog helemaal geen KAM functie in uw bedrijf?

Als bedrijven groeien worden ook de KAM zaken steeds belangrijker en steeds omvangrijker. In de praktijk zie je dan vaak dat het niet meer als nevenfunctie te doen is omdat het veel tijd kost maar ook omdat er steeds meer specialistische kennis nodig is die de medewerkers niet hebben. Er komt vaak een moment waarbij er een herziening van de werkzaamheden moet komen en iemand aangesteld moet worden als KAM medewerker. Als Interim KAM Friesland kan Jan Albert van Balt Veiligheids- en certificeringsadvies daar op een hele praktische manier heel goed bij helpen. Hij kan helpen een KAM medewerker op te leiden, te begeleiden of om de KAM functie interim op te pakken. Hierbij kunnen uw medewerkers zich op hun primaire werkzaamheden richten en heeft u alle benodigde kennis en ervaring in huis.

 

Werkzaamheden Interim KAM Friesland

Als interim KAM manager kan Jan Albert u bijvoorbeeld helpen om een kwaliteitsmanagementsysteem op te zetten. Hiermee krijgt u meer structuur in de organisatie en dit fungeert als een goede basis voor het behalen van bepaalde certificeringen zoals bijvoorbeeld ISO9001, ISO14001 of VCA. Maar ook kunt u ondersteuning krijgen in het opstellen van een bedrijfsnoodplan, een inventarisatie van milieuaspecten, het opstellen van een RI&E, het beoordelen van de ARBO aspecten in uw kantooromgeving etc. etc.  Jan Albert zoekt altijd de praktische inslag, de structuur en de werkwijze moet passen binnen de cultuur en werkwijze van het bedrijf.

 

Werkwijze Interim KAM Friesland

Als Interim KAM Friesland komt Jan Albert altijd graag eerst even kennismaken. Elkaar onder het genot van een bakje koffie even in de ogen kijken is een fijne start. Afhankelijk van de haast die met de gevraagde werkzaamhedengeboden zijn kan er samen een “strijdplan” opgesteld worden. Maar het komt ook regelmatig voor dat na de kennismaking de laptop op tafel komt en dat er direct gestart wordt met hetgeen er nodig is.

 

Kennis en ervaring Interim KAM Friesland

Jan Albert opgeleid tot middelbaar (MVK), hoger veiligheidskundige (HVK) en is bezig met de opleiding tot arbeidshygiënist. Jan Albert heeft ruime ervaring in verscheidene branches en in verschillende functies op KAM gebied (KAM coördinator, KAM specialist, QESH manager, KAM adviseur). Hij kan uw KAM organisatie draaiende houden, verbeteren of zelfs opnieuw opzetten.

 

Afspraak maken?

 

Interim KAM Friesland