Home » Adviseur ISO9001 Friesland

Adviseur ISO9001 Friesland

Adviseur ISO9001 Friesland

Maak gebruik van een ervaren adviseur ISO9001 Friesland

Als adviseur ISO9001 Friesland kan Jan Albert van Balt Veiligheids- en certificeringsadvies uw bedrijf helpen met het adviseren, ondersteunen of volledig implementeren van een (kwaliteitsmanagement) systeem om te voldoen aan de ISO9001 certificering.

Jan Albert Balt heeft als adviseur ISO9001 Friesland veel ervaring in het begeleiden van bedrijven om voor het eerst te certificeren voor de ISO9001 maar ook om bijvoorbeeld te voldoen aan wijzigingen in de norm of in de werkwijze van het bedrijf.

 

Wat is ISO9001?

ISO 9001 is een wereldwijd erkende norm met eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement en daardoor een maatstaf voor transparantie en betrouwbaarheid. Kwaliteitsmanagement komt terug in alle onderdelen van de processen in uw organisatie dat uw product of dienst voortbrengt (de primaire bedrijfsprocessen). Kwaliteitsmanagement zorgt ervoor dat uw organisatie goed beheerst dat uw product of dienst voldoet aan de behoeften, eisen, wensen en specificaties van klanten, maar ook andere belanghebbenden. Met een ISO 9001 kwaliteitsmanagement borgt u continue verbetering van kwaliteit zodat u steeds beter aan de behoeften van uw klanten kunt voldoen.

Met een ISO9001 managementsysteem laat u dus eigenlijk zien dat u alles wat speelt in de organisatie goed in de hand heeft en dat dat alle werkzaamheden volgens een bepaalde vaste werkwijze wordt uitgevoerd.

 

Nog helemaal geen ervaring met ISO9001?

Voor bedrijven die nog geen ISO9001 certificering hebben kan het behalen van het ISO9001 certificaat een hele lastige opgave lijken. Er zijn veel eisen in de checklist die op het eerste gezicht misschien wel heel lastig lijken om aan te voldoen. Als adviseur ISO9001 Friesland kan Jan Albert van Balt Veiligheids- en certificeringsadvies daar op een hele praktische manier heel goed bij helpen. Er wordt dan goed gekeken naar hoe het bedrijf al werkt en probeert met zo weinig mogelijk wijzigingen de ISO9001 eisen te implementeren.

 

Praktische inslag door de adviseur ISO9001 Friesland

Het behalen van een ISO9001 certificaat zou het bedrijf iets op moeten leveren en niet als een last ervaren worden. Door het opstellen van omslachtige procedures of werkwijzen zien we dit in de praktijk toch nog wel vaak gebeuren. Jan Albert zoekt daarom altijd de praktische inslag, er moet namelijk ook gewoon gewerkt kunnen worden.

 

Hulp bij wijzigingen of bij afwijkingen 

Het kan voorkomen dat de ISO9001 norm gewijzigd wordt of dat u bijvoorbeeld te maken krijgt met afwijkingen (non conformaties) tijdens een externe audit. Ook hier kan Jan Albert u hierbij helpen door advies te geven of door heel praktisch voor u aan de slag te gaan. Hij kan helpen om de afwijking af te handelen en er samen met u voor te zorgen dat deze afwijking in de toekomst niet opnieuw wordt geschreven.

 

Werkwijze adviseur ISO9001 Friesland

Als adviseur ISO9001 Friesland komt Jan Albert altijd graag eerst even kennismaken. Elkaar onder het genot van een bakje koffie even in de ogen kijken is een fijne start. Afhankelijk van de haast die met de gevraagde werkzaamhedengeboden zijn kan er samen een “strijdplan” opgesteld worden. Maar het komt ook regelmatig voor dat na de kennismaking de laptop op tafel komt en dat er direct gestart wordt met hetgeen er nodig is.

 

Kennis en ervaring adviseur ISO9001 Friesland

Jan Albert opgeleid tot middelbaar (MVK) én hoger veiligheidskundige (HVK), Hij heeft ondertussen al tientallen bedrijven geholpen met vraagstukken rondom hun ISO9001 certificering. Dit gaat van  eenvoudige vragen tot het volledig opzetten en implementeren van een ISO9001 systeem. Jan Albert is een laagdrempelige gesprekspartner die net zo gemakkelijk praat met een schoonmaker of medewerker “buiten in de klei” als met een directeur of bijvoorbeeld een raad van commissarissen.

Afspraak maken?

 

Adviseur ISO9001 Friesland