Home » Adviseur ISO14001 Friesland

Adviseur ISO14001 Friesland

Adviseur ISO14001 Friesland

Maak gebruik van een ervaren adviseur ISO14001 Friesland

Als adviseur ISO14001 Friesland kan Jan Albert van Balt Veiligheids- en certificeringsadvies uw bedrijf helpen met het adviseren, ondersteunen of volledig implementeren van een (milieumanagement)systeem om te voldoen aan de ISO14001 certificering.

Jan Albert Balt heeft als adviseur ISO14001 Friesland veel ervaring in het begeleiden van bedrijven om voor het eerst te certificeren voor de ISO14001 maar ook om bijvoorbeeld te voldoen aan wijzigingen in de norm of in de werkwijze van het bedrijf.

 

Wat is ISO14001?

ISO 14001 is de internationale norm met eisen voor een milieumanagementsysteem. Het milieumanagementsysteem wordt gebruikt om een bij de organisatie passend milieubeleid te ontwikkelen en de uitvoering ervan te borgen. De basis voor het  milieumanagementsysteem is de ‘plan-do-check-act’ cyclus (PDCA). ISO14001 heeft als doel om te werken aan continue verbetering van de prestaties en het beschermen van het milieu (bijvoorbeeld door het voorkomen van milieuvervuiling). Maar ook aan de beheersing van de milieurisico’s als gevolg van de activiteiten van de organisatie én het minimaal voldoen aan de van toepassing zijnde wettelijke eisen.

Met een ISO14001 milieumanagementsysteem laat u dus eigenlijk zien dat u er met uw bedrijf alles aan heeft gedaan om het milieu te beschermen, hierin continue probeert te verbeteren én dat u goed bent voorbereid als er zich onverhoopt een milieu incident voor mocht doen.

 

Nog helemaal geen ervaring met ISO14001?

Voor bedrijven die nog geen ISO14001 certificering hebben kan het behalen van het ISO14001 certificaat een hele lastige opgave lijken. Er zijn veel eisen in de checklist die op het eerste gezicht misschien wel heel lastig lijken om aan te voldoen. Als adviseur ISO14001 Friesland kan Jan Albert van Balt Veiligheids- en certificeringsadvies daar op een hele praktische manier heel goed bij helpen. Er wordt dan goed gekeken naar hoe het bedrijf al werkt en probeert met zo weinig mogelijk wijzigingen de ISO14001 eisen te implementeren.

 

Praktische inslag door de adviseur ISO14001 Friesland

Het behalen van een ISO14001 certificaat zou het bedrijf iets op moeten leveren en niet als een last ervaren worden. Door het opstellen van omslachtige procedures of werkwijzen zien we dit in de praktijk toch nog wel vaak gebeuren. Jan Albert zoekt daarom altijd de praktische inslag, er moet namelijk ook gewoon gewerkt kunnen worden.

 

Hulp bij wijzigingen of bij afwijkingen 

Het kan voorkomen dat de ISO14001 norm gewijzigd wordt of dat u bijvoorbeeld te maken krijgt met afwijkingen (non conformaties) tijdens een externe audit. Ook hier kan Jan Albert u hierbij helpen door advies te geven of door heel praktisch voor u aan de slag te gaan. Hij kan helpen om de afwijking af te handelen en er samen met u voor te zorgen dat deze afwijking in de toekomst niet opnieuw wordt geschreven.

 

Werkwijze adviseur ISO14001 Friesland

Als adviseur ISO14001 Friesland komt Jan Albert altijd graag eerst even kennismaken. Elkaar onder het genot van een bakje koffie even in de ogen kijken is een fijne start. Afhankelijk van de haast die met de gevraagde werkzaamhedengeboden zijn kan er samen een “strijdplan” opgesteld worden. Maar het komt ook regelmatig voor dat na de kennismaking de laptop op tafel komt en dat er direct gestart wordt met hetgeen er nodig is.

 

Kennis en ervaring adviseur ISO14001 Friesland

Jan Albert opgeleid tot middelbaar (MVK) én hoger veiligheidskundige (HVK), Hij heeft ondertussen al tientallen bedrijven geholpen met vraagstukken rondom hun ISO14001 certificering. Dit gaat van  eenvoudige vragen tot het volledig opzetten en implementeren van een ISO14001 systeem. Jan Albert is een laagdrempelige gesprekspartner die net zo gemakkelijk praat met een schoonmaker of medewerker “buiten in de klei” als met een directeur of bijvoorbeeld een raad van commissarissen.

 

Afspraak maken?

 

Adviseur ISO14001 Friesland