Home » Adviseur certificering Friesland

Adviseur certificering Friesland

Adviseur certificering Friesland

Maak gebruik van een ervaren adviseur certificering Friesland

Als adviseur certificering Friesland kan Jan Albert van Balt Veiligheids- en certificeringsadvies uw bedrijf helpen met het adviseren, ondersteunen of volledig implementeren van een (kwaliteitsmanagement)systeem om te voldoen aan de door u gewenste certificering.

Jan Albert Balt heeft als adviseur certificering Friesland veel ervaring in het begeleiden van bedrijven om voor het eerst te certificeren voor een bepaalde norm maar ook om bijvoorbeeld te voldoen aan wijzigingen in de normen of in de werkwijze van het bedrijf.

 

Certificering?

Nederland is het land van de certificeringen, op basis van zeer uiteenlopende richtlijnen en normen kunnen bedrijven zich laten certificeren om daarmee aan te kunnen tonen dat het dat betreffende onderwerp of de kwaliteit onder controle heeft. De lijst met te behalen certificaten is bijna eindeloos en per branche ook nog weer anders. Toch zijn er diverse branche overstijgende certificeringen.  Bedrijven kunnen zich bijvoorbeeld laten certificeren voor de VCA, ISO9001, ISO14001, ISO45001, ISO27001, etc. etc.

 

Audits door (geaccrediteerde) Certificerende instellingen

Nadat een bedrijf er zorg voor draagt dat het voldoet aan alle eisen uit de betreffende norm (adviseur certificering Friesland kan u hierin begeleiden) wordt er een certificerende instelling (CI) uitgenodigd om te beoordelen of er aan alle eisen wordt voldaan. Tijdens deze controle (audit) beoordelen 1 of meerdere auditoren het systeem en de werkwijze.

Een CI kan zich laten accrediteren om sommige certificaten en keurmerken af te mogen geven. Accreditatie is een garantie dat een product of dienst voldoet aan bepaalde eisen. Een CI moet bekwaam en onafhankelijk zijn. De Raad voor Accreditatie (RvA) beoordeelt of de CI voldoet aan speciaal daarvoor ontwikkelde internationale normen.

 

Nog helemaal geen ervaring met het behalen van certificeringen?

Voor bedrijven die nog geen certificeringen hebben kan het behalen van certificaat een hele lastige opgave lijken. Er zijn veel eisen in de checklist die op het eerste gezicht misschien wel heel lastig lijken om aan te voldoen. Als Adviseur certificering Friesland kan Jan Albert van Balt Veiligheids- en certificeringsadvies daar op een hele praktische manier heel goed bij helpen. Er wordt dan goed gekeken naar hoe het bedrijf al werkt en probeert met zo weinig mogelijk wijzigingen de norm eisen te implementeren.

 

Praktische inslag door de adviseur certificering Friesland

Het behalen van een certificaat zou het bedrijf iets op moeten leveren en niet als een last ervaren worden. Door het opstellen van omslachtige procedures of werkwijzen zien we dit in de praktijk toch nog wel vaak gebeuren. Jan Albert zoekt daarom altijd de praktische inslag, er moet namelijk ook gewoon gewerkt kunnen worden.

 

Hulp bij wijzigingen of bij afwijkingen 

Het kan voorkomen dat een norm gewijzigd wordt of dat u bijvoorbeeld te maken krijgt met afwijkingen (non conformaties) tijdens een externe audit. Ook hier kan Jan Albert u hierbij helpen door advies te geven of door heel praktisch voor u aan de slag te gaan. Hij kan helpen om de afwijking af te handelen en er samen met u voor te zorgen dat deze afwijking in de toekomst niet opnieuw wordt geschreven.

 

Werkwijze adviseur certificering Friesland

Als adviseur certificering Friesland komt Jan Albert altijd graag eerst even kennismaken. Elkaar onder het genot van een bakje koffie even in de ogen kijken is een fijne start. Afhankelijk van de haast die met de gevraagde werkzaamhedengeboden zijn kan er samen een “strijdplan” opgesteld worden. Maar het komt ook regelmatig voor dat na de kennismaking de laptop op tafel komt en dat er direct gestart wordt met hetgeen er nodig is.

 

Kennis en ervaring adviseur certificering Friesland

Jan Albert opgeleid tot middelbaar (MVK) én hoger veiligheidskundige (HVK), Hij heeft ondertussen al tientallen bedrijven geholpen met vraagstukken rondom hun gewenste of reeds behaalde certificering. Dit gaat van  eenvoudige vragen tot het volledig opzetten en implementeren van een (kwaliteitsmanagement)systeem. Jan Albert is een laagdrempelige gesprekspartner die net zo gemakkelijk praat met een schoonmaker of medewerker “buiten in de klei” als met een directeur of bijvoorbeeld een raad van commissarissen.

Afspraak maken?

 

Adviseur certificering Friesland